Bæredygtig turisme – i en global verden

I bogen ”Bæredygtig turisme – i en global verden” læste du om Costa Rica, El Salvador, Guatemala og Nicaragua. De er del af Mellemerika. Peru og Bolivia hører til Sydamerika. Sammen med Caribien, der består af en lang række øer, udgør de Latinamerika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I landene, der strækker sig fra Mexico i nord til Chile i syd, taler man mest spansk og portugisisk, men også fransk, engelsk eller hollandsk. Og i lande som Guatemala, Bolivia og Paraguay taler flertallet af befolkningen forskellige indianske sprog, selv om det officielle sprog er spansk.

 

Latinamerika bliver tit forbundet med krig og fattigdom. Men det er ikke helt rigtigt. Der har ikke været krig i Latinamerika siden 1980’erne. Brasilien og Chile hører til verdens rigeste lande. Og selv om lande som Cuba og Nicaragua er fattige økonomisk, er de rige, hvad angår adgang til bl.a. uddannelse og sundhed.

 

I Danmark hører man ikke så meget om Latinamerika. Det hænger sammen med, at Danmark kun havde små kolonier i Caribien. Derfor har Danmark ikke så mange handelsforbindelser med Latinamerika. Det handler også om, at der ikke er krige og sjældent store naturkatastrofer, så man læser ikke meget om regionen i aviserne.

 

Men tusindvis af danskere rejser til Latinamerika hvert år. Et populært rejsemål er Costa Rica, der er kendt for at satse på natur og bæredygtig turisme. Og rigtigt mange rejser til Peru, hvor turisterne bl.a. besøger inkaruinerne Machu Picchu. Derudover er turisterne lokket af musik som salsa, lækker mad og forskellige indianske kulturer, hvilket du kunne læse om i bogen.

 

Her på sitet kan du læse mere om Nicaragua, Bolivia og Peru.

 

 

     Klik videre

 

CIA World Factbook. Klik her og få mange flere detaljer om verdens lande.