Bæredygtig turisme – i en global verden
Møde med rygsækturister

 

De fleste fijianere vil meget gerne snakke med turister, og som rygsækrejsende er det let at komme tæt på deres hverdag og levemåde.

 

Stop over i Fiji

På en ”Jorden rundt billet” kan man ofte vælge at have et eller flere stop på ruten for at opleve endnu mere. Fx et stop i Fiji eller andre stater i det sydlige Stillehav.

 

 

Men helst vil de spare sammen til at tage en uddannelse i enten Australien eller New Zealand.

 

Britisk i Fiji

For selv om Naomis og Salinas modersmål er fijiansk, taler de godt engelsk med fijiansk accent. For Fiji var indtil 1970 en britisk koloni, og alle børn lærer engelsk i skolen.

 

Alle turister er velkomne

Landet, der har godt 800.000 indbyggere, får besøg af knap 1.000.000 million turister om året.

 

 

Kodeordet er bæredygtighed

Måske er fijianerne vant til at passe på resurserne, fordi mange indbyggere bor på ganske små øer eller i fjerne landsbyer i bjergene, hvor de er nødt til at være næsten selvforsynende.

 

”Et job i turismen er en af mine bedste muligheder for at få et sjovt og interessant arbejde i Fiji. Jeg vil i hvert fald ikke ud i sukkerrørene for at knokle ligesom Eske har prøvet.

 

Vi er vokset op med, at vi skal passe på naturen, og derfor vil vi gerne være med til at opdrage på de rige turister, der tror, at de blot kan bruge løs af vores resurser, ødelægge koralrevene eller svine naturen til,” fortæller Naomi.

 

 

     Klik videre

 

Mere om Fiji, et af landets 5-stjernede hoteller og Stillehavets turisme?