Bæredygtig turisme – i en global verden

Kang kommer fra en fattig familie i det nordlige Cambodja. En af hans lærere i gymnasiet skaffede et stipendium til ham og overbeviste hans forældre om, at han skulle have en god uddannelse. Så Kang flyttede for nogle år siden til hovedstaden Phnom Penh for at læse engelsk på universitet.

 

 

Om aftenen arbejder Kang på Kha Vi, og om eftermiddagen kører han taxa i hovedstaden. Af og til er det svært at få tid til at læse, for Kang skal både tjene penge til sig selv og til at kunne sende penge hjem til sin familie.

 

”Det er et godt job, fordi jeg kan få øvet mit engelsk. Her overnatter turister fra hele verden, og det er mest rygsækrejsende, der gerne vil snakke og høre om vores land,” forklarer Kang. Han vil gerne hjælpe gæsterne og gør meget ud af at fortælle dem om byens seværdigheder. På den måde får han også kunder til sit dagjob som taxachauffør.

 

 

 

Over halvdelen af de årligt godt 4.000.000 turister kommer fra Vietnam, Kina og andre asiatiske lande. Men en stor del kommer fra vestlige lande. Cambodja besøges hvert år af cirka 600.000 europæere, heraf er de godt 10.000 fra Danmark. Og den del af Cambodjas turister bruger ofte engelsk som turistsprog.

 

Kang underviser elever i engelsk. ”Når jeg er færdig med min uddannelse, vil jeg undervise på et gymnasium. Lønnen er god, der er stor mangel på engelsklærere, og eleverne har brug for at lære engelsk for at få arbejde,” understreger Kang.

 

 

 

     Klik videre

 

På Den Store Danske Encyklopædi kan du også finde info om lande i Asien.

Mange jobs i turismen