Bæredygtig turisme – i en global verden

Hvad skal vi købe med hjem?

Måske har du fået gaver, når familie eller venner er kommet hjem fra ferie? Folk på ferie elsker at købe ting med hjem. Det kan være souvenirs, tøj og slik, eller det kan være kunsthåndværk. Sådan er det også i kongeriget Bhutan, som du kan læse mere om i ”Bæredygtig turisme – i en global verden” på side 42-43. Her kan du læse om nationalsporten bueskydning.

 

Bhutan har en lang tradition for håndværk. Det kan være bambusflet og flitsbuer, trædrejning, papir, vævning, stenarbejder, maling, papirfremstilling, smedning, flitsbuer og pile, skulpturer, træskærearbejder og smykkefremstilling.

 

Noget af fabrikkens papir eksporteres til Europa.

 

 

 

 

Tarayana har gang i mange aktiviteter, men en af de vigtige er at lære folk at passe på landets traditionsrige og gamle håndværk. Selv i de fjerneste bjerglandsbyer oplærer og træner folk fra Tarayana indbyggerne i at fremstille forskelligt kunsthåndværk som tasker, kurve, krukker og tæpper.

 

 

Tshering og Sonam arbejder for Tarayana. De er altid med, når der er handelsmesse i hovedstaden Thimphu. Fra deres messestand sælger de til lokale, turister og opkøbere, der sælger varerne videre. Overskuddet går til Tarayanas mange aktiviteter.

 

Hendes Kongelige Højhed Ashi Dorji Wangmo Wangchuck har på sine mange rejser rundt i bjerglandet mødt folk i fjerne landsbyer. Dronningen ved ligesom resten af kongehuset og regeringen, at der er brug for vækst og udvikling også i udkantområderne. For ellers flytter indbyggerne til de store byer.

 

 

 

     Klik videre

 

På Den Store Danske Encyklopædi kan du også finde info om lande i Asien.