Bæredygtig turisme – i en global verden

Afrika er verdens fattigste kontinent, som du formentlig allerede har læst lidt om i bogen ”Bæredygtig turisme – i en global verden”, hvor du er blevet taget med til Ghana, Zambia og Sydafrika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afrika er sult, krige, fattigdom og mangel på uddannelse. Sådan siger mange. Det både passer og ikke passer. For verdens næststørste kontinent (Asien er størst) med ca. en milliard indbyggere er meget mere. Det er også rigt på fx guld og kobber, og nogle steder er der frugtbart. Og der er masser af livsglæde. I det seneste årti er der sket en rivende udvikling på ét område: Halvdelen af alle afrikanere har en mobiltelefon. Og i lande som Kenya og Uganda bruger indbyggerne mobiltelefonerne til meget mere, end vi gør i Danmark. Det har fået nogle til at tro på en positiv udvikling for kontinentet. At der er en bedre fremtid.

 

8 ud af 10 af verdens hurtigst voksende økonomier ligger i Afrika – især i de østafrikanske lande er der vækst. Det betyder, at flere lande har fået en større middelklasse, der har råd til at sende børn i skole og købe flere varer. Kritikere mener dog, at væksten og landenes mineraler ikke kommer de fattigste i landene til gode. Nogle er faktisk blevet fattigere i de senere år.

 

Mange lande har lagt turismen ud som deres økonomiske redningsplanke. Nogle satser på bæredygtig turisme, og i en del lande har initiativrige personer med hjælp fra frivillige, organisationer og landenes politikere skabt projekter om bæredygtig turisme.

 

 

 

     >> Klik videre